6.10.2020

Lappeenrannan kaupungin toimitilatoimikunta linjasi oman kantansa jääareenan tulevaisuutta ja sisäliikuntahallia koskevassa hankekokonaisuudessa

Jääareenan tulevaisuudessa vaihtoehtoina ovat joko uusi monitoimiareena Lappeenkadulle tai Kisapuistoon tai nykyisen pääjäähallin peruskorjaus. Uutta sisäliikuntahallia puolestaan on esitetty sijoitettavaksi ammattikoulun kentän alueelle.

Kaupunki on avannut verkkosivuston, jonka kautta voi tutustua päätöksenteossa oleviin vaihtoehtoihin ja niihin liittyviin faktoihin. Sivusto sijaitsee osoitteessa areena.lappeenranta.fi. Sisäliikuntahallia käsittelevään osuuteen pääsee myös suoraan osoitteessa lprliikuntahalli.fi. Uudelle verkkosivustolle pääsee myös kaupungin etusivun www.lappeenranta.fi kautta.

Virkamiesesitys monitoimiareenan osalta on, että se toteutettaisiin keskustaan niin sanotun Lappeenkatu-vaihtoehdon (VE 1) mukaisesti ja sitä varten varattaisiin vuodelle 2021 hankesuunnittelua varten määrärahat sekä aloitettaisiin kaavavalmistelu. Esityksen mukaan varsinaiset investointimäärärahat voitaisiin osoittaa talousarviossa vuodesta 2022 lähtien.

Sisäliikuntahallia on esitetty toteutettavaksi hankkeen loppuraportin mukaisesti ammattikoulun lämmitettävän hiekkatekonurmen paikalle samalla kun lämmitettävää kenttää siirrettäisiin loppuraportissa osoitettuun paikkaan. Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialalle annetaan toimeksianto asemakaavan muuttamiseksi hanketta varten. Esityksen mukaan vuoden 2021 talousarvioon varataan määräraha sisäliikuntahallin ja lämmitettävän hiekkatekonurmen peruskorjauksen hankesuunnitelmin laatimiseksi siten, että varsinaiset investointimäärärahat voidaan osoittaa v. 2022 talousarviossa ja että hallin valmistuttua sen ylläpitoon varataan tarvittavat käyttömäärärahat.

Toimitilatoimikunnan esitys

Toimitilatoimikunta on käsitellyt hankkeiden loppuraportit ja muun laajan aineiston maanantaina 5.10.2020 kokouksessaan. Lisäksi se on kannanottoaan varten pyytänyt lausunnot kaupunkikehityslautakunnalta, kulttuuri- ja liikuntalautakunnalta, lasten ja nuorten lautakunnalta, lupalautakunnalta sekä vanhusneuvostolta, vammaisneuvostolta, nuorisovaltuustolta sekä alue- ja asukasneuvostolta. Lausunnon ovat antaneet myös kaupungin rahoitusjohtaja ja strategiajohtaja sekä lukuisa määrä muita eri toimijoita, kuten seuroja, yritysmaailman edustajia, oppilaitoksia sekä muita tahoja.

Maanantain kokouksessa toimitilatoimikunnan puheenjohtaja Risto Kakkola esitti, että kaupunki päättäisi toteuttaa uuden jäähallin Kisapuistoon ja sitä varten varattaisiin talousarvioon vuodelle 2021 hankesuunnittelumäärärahat sekä aloitettaisiin hanketta koskeva kaavavalmistelu. Toteutusmäärärahat osoitettaisiin vuosille 2024 – 2025, ja hankkeelle haettaisiin valtionavustusta. Puheenjohtajan tekemää esitystä kannattivat toimitilatoimikunnan jäsenistä Jyri HänninenHanna Holopainen ja Tapio Arola. Jäsen Markus Iitiä kannatti alkuperäistä virkamiesesitystä, eli monitoimiareenaa keskustassa (VE 1).

Hanke olisi Kisapuistossa selvästi pienempi kuin keskustan monitoimiareena. Se olisi nykyaikainen ja nykyisiä jääurheilun, SM-liigan ja myös muiden tapahtumien tarpeita pitkälle tulevaisuuteen palveleva jäähalli.

Sisäliikuntahallin osalta toimitilatoimikunta linjasi yksimielisesti, että se tehtäisiin virkamiesesityksen esityksen mukaan hankkeen loppuraportissa esitetylle paikalle ja sen toiminnallisen suunnitelman mukaisena, mikä loppuraportissa esitetään. Toimitilatoimikunta ei nähnyt perusteltuna laajentaa hankkeen tilaohjelmaa tai muuttaa sen hyväksi arvioitua toiminnallista suunnitelmaa.

Sisäliikuntahallin toteutussuunnitelmat tulee tehdä vuoden 2021 aikana niin, että kaupungilla on mahdollisuus hakea hankkeelle vuoden 2021 loppuun mennessä valtionavustusta vuodelle 2022, mikäli hanke silloin päätetään toteuttaa. Hankkeen toteuttamisesta päättäisi vuonna 2021 valittava uusi kaupunginvaltuusto.

Seuraavaksi hankkeet käsitellään kaupunginhallituksessa, joka päättää omasta esityksestään lokakuun lopulla kokoontuvalle kaupunginvaltuustolle.

Lisätietoja:

Kaupunginhallituksen ja kaupungin toimitilatoimikunnan pj. Risto Kakkola,
puh. 040 763 5780, risto.kakkola(a)lappeenranta.fi

Lappeenrannan Toimitilat Oy, projektijohtaja Ilkka Oksman,
puh. 0400 753 504, ilkka.oksman(a)lappeenranta.fi

Ajankohtaista

Siirry uutisarkistoon
  • Näytä lisää